söndag 25 december 2011

Julaftonsstickningen

Barnen måste tycka att jag varit snäll för jag fick det jag önskat av dem!


Jag började direkt på julafton att sticka en pumla

tisdag 20 december 2011

Sjalen Riverside

Bara åtta varv kvar nu på sjalen


Undrar om lilla nystanet räcker för åtta varv?






Fick idén om sjalen Riverside på online stickcafé och sagt och gjort garn inhandlades och mönster köptes på Ravelry.com. Garnet, helt underbart mjuka och härliga Manos silk blend, 30% silk, 70% Merino extrafine wool, kettle dyed. Colour 7338. Mönstret är på engelska.




Stickas på rundsticka, nr 4. Här en rundsticka som jag var och köpte på en antik affär idag i Boden. Mannen bakom disken frågade om jag verkligen hade tid att sticka så här före jul. Men han vet inte vem han pratade med. Jag kan inte vara utan stickning, julstress eller inte, här stickas det oavsett. Så det så!






Riverside



torsdag 15 december 2011

Julgranskula eller pumla som vi säger här i norr



Det var mycket kul att göra en julpumla!Visst kommer det att bli fler! Måste bara se om jag får boken julkulor i julklapp först.

Escargot hat




Ja, det blev faktiskt en fin mössa. Stickar den i Drops Fabel Superwash


Escargot hat från Knitty.com
Här så har jag börjat sticka runt på rundsticka. Längst fram på stickendär stickmarkören sitter så syns den detaljen som sedan ska sys fast på mössan.




Den här mössan är enkel och kul att göra men mönstret är från Kitty.com och på engelska. Men det är inte så svårt bara man börjar sätta sig in i det så går det lätt. Använder mig mycket
av google och You Tube.




Kan det här verkligen bli en så supersnygg hatt som jag fick tipset om på Online Stickcafé. Men mönstret stämmer då än så jag får väl lite på det. Kolla länken, så snygg.


                                                                               


Balade by Drops Design

En randig sjal som stickas från sida till sida i Drops Delight och Drops Alpaca.
En sjal som passar perfekt till vardags och som här till jeans. Hade den till en grön blus igår och det var snyggt.

torsdag 8 december 2011

Pumlor på sista stickcafét

Detta hängav vi oss åt på sista stickcafét. Dessa kan jag dock inte ta åt mig äran av att ha gjort. Jag började med en pumla och det var väldigt pillrigt i början men efter bara några varv så gick det av bara farten. Jag fick gå ner till stickor två, det skulle vara tre. Det kändes klumpigt med treorna. Fortsatte hemma på kvällen och det var omöjligt att gå och lägga sig. Ett varv till, bara ett varv till, så höll jag på. Helt klart beroendeframkallande att sticka dessa jul pumlor.

En gjorde en större pumla ikväll och vi provade att hänga upp den i fönstret. Den är stickad i ett grövre garn och grövre stickor. Det kanske jag provar.

Axelvärmare

Kan inte låta bli att lägga ut en bild fast den inte riktigt är klar. Kanterna ska trocklas in och sedan ska axelvärmaren blockas och knappen ska sys in.


Knappen som jag hittade på second hand. Tyckte att den skulle vara snygg till. Men jag får se, det finns ju så mycket snygga knappar.
Inte mycket kvar nu