lördag 21 april 2012

Annis sjal

Stickar på min Annis sjal som blir hallon röd. Muscherna var verkligen inte kul att sticka men nu är de gjort. Har stickat färdigt spetsen och håller nu på med förkortade varv.

söndag 15 april 2012

Shetland triangle lace shawl


Nu är min Shetland Triangle sjal klar och jag kommer att bo i denna sjal kan jag bara säga. Jag är så nöjd med den och sedan gillar jag också färgen. Jag kommer nog att göra en till, då i grönt som också är min favoritfärg. Kanske gör den också i lin. 

Länk: Shetland triangle lace shawl

Här kan man se att det har snöat mycket och det är den 15 april, hoppas det smälter bort under dagen!



Sticka sjalar är helt klart beroendeframkallande så nu har jag börjat sticka en Annis sjal, jag stickar den i mjuka och sköna  Drops Lace. 

Länk: Annis


lördag 14 april 2012

En färdig sjal och en på blockning

Min färdiga Haruni, den blir nog fin till sommaren! Stickad i sköna Drops Lace.

Länk: Haruni



Länk: Shetland triangle lace shawl
Då fick jag plocka fram min hoppa hage matta igen som jag köptnpå Biltema. Perfekt till att blocka sjalar. Längtar tills den torkat så jag får börja använda den! Sjalen är stickad i lingarn. 


tisdag 3 april 2012

Shetlands Triangle

Lånade boken Wrap Styles på biblioteket för jag ville kolla mönstret igen eftersom jag helt misslyckades sist jag skulle försöka sticka den. Nu äntligen förstod jag! I rutan där mönstret ska upprepas hela tiden, där trodde jag det  skulle vara stickmarkörer och de ställde till det för mig. Nu, helt plötsligt förstår jag att det visst är lätt att sticka denna sjal och framför allt kul!!

Shetland  Triangle sjal
Shetland Triangle
Wrap Style (bok med mönster på shetland triangle sjalen)

Stickat färdigt min Haruni

Blockad Hurani









Oblockad Haruni. Får se hur den ser ut blockad. Den ligger i blöt  nu, sedan ska den blockas. Det är bara att ta fram stora pusslet från Biltema. Återkommer med bilder.