söndag 28 oktober 2012

Handledsvärmare

Skönt att ta på mig mina stickade handledsvärmare när kylan kommit och jag känner mig frusen hela tiden.

fredag 26 oktober 2012

Stickcafe

Var på stickcafe igår på mysiga Robbgården. Fortsätter sticka på min klänning.

Kallt är det också nu, -10 i morse.


En bild tagen för några år sedan. Stickgrafitti som vi på stickcafet stått för. Nu är tyvärr träden borta . Om man tittar noga så ser man att vi hängt grytlappar också i träden. 
Mysiga Robbgården där vi stickar och virkar, också en gammal bild.

söndag 21 oktober 2012

Det går framåt

Fortsätter sticka min Missoni inspirerade klänning, som jag stickar i färgerna brunt, orange, svart och vitt.
Jag bara älskar att sticka med Drops Alpaca. Det är så ljuvligt mjukt och skönt att jobba med. Sedan är färgerna helt underbara. Gillar också att den ska stickas med rundsticka ända upp till ärmhålen. Jag stickar ju nästan allt med rundstickor.



onsdag 17 oktober 2012

Syltasockor

Första snön föll igår. Idag är det 0* ute, sol och frisk luft. Kan inte hjälpa det men jag blir glad när snön kommer, det blir så ljust. När kylan kommer så behövs benvärmare tills jag börjar med täckbyxor. Här stickar jag mönstret Syltasockor men bara skaftet.

tisdag 16 oktober 2012

Min lintröja klar igen

Ja nu har jag ju stickat om min lintröja. Gillade inte att den var så väldigt gles stickad. Den första var stickad med stickor nr 6 och nu nr 4. Så det blir ju en viss skillnad. Tröjan är mer kompakt nu men jag gillar den mycket bättre så här. Har blött upp den och i det skicket tog jag kort på den, är mörkare i färgen därför. Det snöar dessutom men det syns inte på bilderna.


Färdiga sockar

Sitter i mina nya sköna sockar. Det är +3* C ute. Det syns inte på bilden men det har börjat snöa. Små, små snöflingor signar sakta ner på marken, första snön för denna vinter. Perfekt att sockarna blev färdiga idag!


torsdag 11 oktober 2012

Nya sockar

Mina gamla Step sockar har jag nött hål på. Garnet är Austermanns Step 6 med Aloe Vera och Jojobaolja. Silkeslena sockar som samtidigt vårdar fötterna. Själv går jag alltid barfota i dem, behandlingen ska räcka i 40 tvättar.
Fortsätter så klart att sticka min klänning. Men det kommer att ta tid och sockar behöver jag nu.
Det är länge sedan jag stickade med strumpstickor, det är jättekul när det är så längesedan jag gjorde det.  Har länge använt mig av tekniken magic loop.

Länk: magic loop

Länk: Mönster sockar

Söndagens TV-stickning. En socka klar och den andra påbörjad!
Inte mycket kvar på andra sockan.