tisdag 20 augusti 2013

Ugglorna har kommit hem


Nu har ugglefamiljen som varit min hemliga sommarvirkning fått komma hem. Det är lilla nyfödda Sigrid som fått dem. Det är hennes farmor Carola som frågade om jag hade lust att göra dem och det hade jag. 

Ugglorna var en mycket uppskattad present och det är jag mycket glad över. 

fredag 16 augusti 2013

Hundmössan testad

Ja nu har mössan testats och det enda som jag ska ändra är att luvan är nog så lång så jag ska maska av den i varje sida hela vägen. Sedan ska vi strunta i tofsen. Det är inte meningen att hunden ska hålla på att försöka fånga mössan hela tiden.

Det här är en hund som fryser på vintern så nu slipper den frysa om  öronen. 

Nu ska jag sticka några till mössor. Det var kul och ett snabbt jobb.






torsdag 8 augusti 2013

Färdiga sjalar

IHar färdigställt mina två sjalar så att jag får börja ned nästa projekt. 


Sommarens mysteriestickning som Året Runt hade i Juli månad. Den är stickad i Drops Alpacka (orange) och M&K baby alpacka silk (blå). 


Tant koftas sjal "Klippkort" i ett helt underbart handfärgat garn Filisilk från Atelier Zitron i Tyskland. 70% superwash merino 30%. silke. 

Hundmössa


En på mitt jobb ville ha en mössa till sin hund och undrade om jag kunde sticka en. Ska prova sa jag, och det var riktigt kul och snabbt gick det. Nu ska bara hunden få testa den så får vi se vilka ändringar vi måste göra. 

Det jag vet redan nu är att det skulle vara snyggare med en ribbstickad hals. Så det ska jag göra om. 

Jag har använt Drops Karisma och det gick precis ett nystan, 50 g. Jag gjorde en provisorisk tofs i ett annat garn. 

Det är nästan att jag önskar mig en egen hund. 






söndag 4 augusti 2013

Uppläggning

Tänkte börja med uppläggningen till min V-ringade tunika. Jag frågade på online stickcafe på fb och där fick jag detta tips. Jag tänker testa den uppläggningen nu.



Provlapp


Har köpt Yllets lingarn som jag ska sticka en V-ringad tunika av. 
Började med en provlapp. Ville gärna sticka nåt mer efter min kofta som jag stickade i Yllets lin. Den är skön både när det är varmt och kallt. 

Det blev blått den här gången. Gillar blått även om jag inte så ofta stickar i blått. Tänkte först nåt mörkgrönt. Men norrmännen köper upp nästan allt lingarn här under somrarna. Det är lite kul tycker jag. Det var ju bra för då fick jag höra i nån annan färg. 





Två flugor i en smäll

Har varit ledig fredag, lördag och söndag. Jag har varit mycket själv så jag har haft tid att sticka. Idag söndag är det mycket varmt och skönt ute så jag har blockat båda sjalarna som jag färdigställt. Tvingade mig att sticka färdigt dessa för jag vill förstås börja på nåt nytt. 
Jag måste alltid göra klart nåt innan jag börjar på ett nytt. 


Närmast är Tant Koftas sjal "klippkort" i ett helt underbart handfärgat garn Filisilk från Atelier Zitron i Tyskland. 70% superwash merino 30% silke.

Den andra är Året Runts mysteriestickning som pågått under Juli månad 2013. Den är stickad i Drops alpacka (orange) och M&K baby alpacka (blå).